Over EarBeanz festival oordoppen
Festival oordoppen

Alles wat je moet weten over festival oordoppen

Bescherm je gehoor op festivals met festivaldoppen: Alles wat je moet weten over festival oordoppen.

Festivals zijn geweldige evenementen waar je kunt genieten van je favoriete muziek, dansen met vrienden en onvergetelijke herinneringen kunt creëren. Maar wist je dat het luide geluidsniveau op festivals schadelijk kan zijn voor je gehoor? In dit artikel zullen we uitleggen bij welk geluidsniveau gehoorschade kan optreden en waarom het belangrijk is om festivaldoppen te gebruiken.

Waarom is gehoorbescherming op festivals belangrijk?

Hoge geluidsniveaus: Festivals staan bekend om hun krachtige geluidssystemen en live optredens. Het geluidsniveau kan vaak de 100 decibel (dB) overschrijden, wat schadelijk is voor je gehoor.

Langdurige blootstelling: Op festivals breng je vaak uren door in de buurt van luide muziek. Langdurige blootstelling aan hoge decibelniveaus kan je gehoor permanent beschadigen.

Gehoorproblemen: Zelfs na een festival kunnen je oren een tijdje suizen of doof aanvoelen. Dit zijn tekenen van tijdelijke gehoorschade.

Bij welk geluidsniveau is muziek schadelijk voor het gehoor?

Gehoorschade kan optreden bij geluidsniveaus vanaf ongeveer 85 dB of hoger. Hier is een overzicht van enkele alledaagse geluidsniveaus voor referentie:

Fluitende vogels: 45-65 dB

Conversatie: 60-70 dB

Stadsverkeer: 70-85 dB

Live muziek op festivals: 100+ dB


Je gehoor is kwetsbaar, en zelfs korte blootstelling aan zeer luide geluiden kan permanente schade veroorzaken. Daarom is het dragen van gehoorbescherming op festivals een verstandige keuze.


De voordelen van festivaldoppen

Gehoorbescherming: De belangrijkste functie van festivaldoppen is het verminderen van het geluidsniveau dat je oren bereikt, waardoor je gehoor wordt beschermd tegen schade.

Behoud van geluidskwaliteit: Festivaldoppen verminderen het volume, maar behouden de kwaliteit van de muziek. Dit betekent dat je nog steeds van de muziek kunt genieten zonder dat het vager of vervormd klinkt,

Comfortabel en discreet: Moderne festivaldoppen, zoals onze Earbeanz, zijn comfortabel om te dragen en vallen niet erg op.

Herbruikbaar: De meeste festivaldoppen zijn herbruikbaar en gaan lang mee.

Preventie van tijdelijke gehoorproblemen: Festivaldoppen kunnen voorkomen dat je oren suizen of doof aanvoelen na een festival.

Veel gestelde vragen over festivaldoppen


1. Hoe werken festivaldoppen?
Festivaldoppen werken door geluid te dempen terwijl ze de geluidskwaliteit behouden. Ze hebben filters die het geluidsniveau verminderen zonder het te vervormen.

2. Zullen festivaldoppen mijn festivalervaring verpesten?
Nee, moderne festivaldoppen zijn ontworpen om de muziek nog steeds duidelijk en aangenaam te laten klinken, terwijl ze je gehoor beschermen.

3. Kan ik nog steeds met vrienden praten met festivaldoppen in?
Ja, je kunt nog steeds met mensen praten terwijl je festivaldoppen draagt. Ze verminderen het geluid, maar je kunt nog steeds gesprekken voeren.

4. Zijn festivaldoppen herbruikbaar?
Ja, de meeste festivaldoppen (zoals onze Earbeanz) zijn herbruikbaar. Ze kunnen makkelijk met water worden schoongemaakt en opnieuw gebruikt worden voor meerdere festivals.

5. Zijn festivaldoppen comfortabel om te dragen?
Ja, onze festivaldoppen zitten comfortabel en hebben een goede pasvorm. Onze klanten beoordelen onze Earbeanz met vijf sterren.

Waarom festival oordoppen gebruiken?

Gehoorschade kan permanent zijn, maar met festivaldoppen kun je nog steeds van de muziek genieten zonder je gehoor in gevaar te brengen. Ze zijn comfortabel, discreet en behouden de geluidskwaliteit. Dus, voordat je naar je volgende festival gaat, zorg ervoor dat je festivaldoppen bij de hand hebt om een geweldige ervaring te hebben zonder je gehoor te riskeren. Geniet van de muziek, maar bescherm je gehoor!


Bestel hier de Earbeanz festivaldoppen voor maar € 8,95. Je bestelling wordt binnen 24 uur gratis verstuurd. 


Dit zeggen onze klanten...


"Werken echt super, zitten comfortabel en je hoort nog steeds goed! Aanrader!"

- Maarten Goedmakers


"Een van de weinige oordopjes die ik gebruik voor feesten/festivals. Ze presteren geweldig, zien er schattig uit en irriteren mijn oren niet en vallen er ook niet uit! De kwaliteit van de muziek blijft ook hetzelfde :) Aanrader!"

- Fem Akcan


"Deze EarBeanz gekocht voor een festival. En zijn echt top! Super makkelijk in je oor te krijgen en blijven goed zitten. En je blijft alles goed horen! Zeker een aanrader!"

- Natasja Snieder